Po pandemické odmlce už zase soutěžíme ve svém oboru

Po dvou letech, které byly díky pandemii nestandardní nejen ve výuce, ale i v možnosti změřit své znalosti a dovednosti a vyměnit si zkušenosti na krajské či celostátní úrovni, už zase soutěžíme.

Jako budoucí zdravotníci jsme měli tu velkou výhodu, že jsme nezůstali jako ostatní zcela odříznuti doma, ale mohli jsme vykonávat praktickou výuku v nemocnici téměř bez přerušení. Letos jsme tuto skutečnost opět zúročili v odborných soutěžích, kterých jsme se byli zvyklí účastnit v době před všemi omezeními.

Dvě žákyně a jeden žák oboru PS se setkali se zájmem publika se svým vystoupením v krajském kole psychologické olympiády v Kyjově na téma „Setkání s radostí“. Žákyně 2. PS, Eliška Pospíšilová, se mimo to účastnila i celostátního kola soutěže ošetřovatelství v Praze. Zde také zaujala porotu i odborné publikum především výstupem se svou prezentací.  Přestože v celkovém pořadí v součtu s praktickou částí na stupně vítězů nedosáhla, získala jako jedna z nejmladších soutěžících uznání ostatních zúčastněných a hlavně cenné zkušenosti.

A nyní se „zdravoťáci“ chystají i na soutěž družstev v první pomoci. Školní kolo proběhne po dvou letech opět veřejně na vyškovském náměstí, a vítězné družstvo se zúčastní krajské soutěže v Brně.