Příběh mrtvice aneb Staň se na den lékařem

Tak se nazývá jedna z T-exkurzí, které jsou určené pro studenty středních škol z Jihomoravského kraje s hlubším zájmem o vědění. Na T-exkurze se musí zájemci dopředu připravit a prokázat jisté znalosti v dané problematice. Z naší školy mělo možnost zúčastnit se této skvělé vzdělávací akce probíhající ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně šest studentek ze zdravotnických oborů.
„V prosinci jsme měly možnost se zúčastnit T-exkurze, a to Příběh mrtvice aneb Staň se na den lékařem. V úvodu nás naše lektorka blíže seznámila s podstatou cévní mozkové příhody – CMP. Následovala TOUR DE NEMOCNICE, kde jsme prošly krok za krokem cestu pacienta přijatého s CMP po příjezdu do nemocnice. Viděly jsme nejmodernější diagnostické přístroje, např. CT, MR a práci s některými jsme si mohly i vyzkoušet. Dozvěděly jsme se mnoho zajímavých a nových informací!
Závěrem této exkurze nás naše lektorka spojila s bývalou pacientkou, která nám popovídala svůj příběh o tom, jak si ona sama prošla mozkovou mrtvicí již ve 21 letech! Díky této akci jsme se dozvěděly mnoho nového a zůstaly nám úžasné a nezapomenutelné zážitky.“
Šárka Matulová, 3. PS