Adaptační kurz 1. A

7. – 10. září 2021 se studenti 1. A zúčastnili adaptačního kurzu, který se uskutečnil v Ruprechtově na Maliné. Všichni jsme ještě ve škole netrpělivě odpočítávali minuty do začátku kurzu a těšili se, co všechno na nás čeká. Po příjezdu na místo jsme se seznámili s vedoucími a tutory. Během jednoho dne si stačili zapamatovat jména celé třídy, což se některým z nás nepodařilo za celý týden. Poté jsme se ubytovali, naobědvali a pustili se do bohatého programu, na který jsme se moc těšili.

Byly pro nás připraveny hry, při kterých jsme museli chodit se zavázanýma očima po lese, padat ze stolu do davu spolužáků, stát na jednom malém koberci, ale hlavně jsme museli pracovat jako tým. Večer jsme se stěží dobelhali do postele a okamžitě usnuli.

Všechny dny probíhaly podobně. Bohatý program, každodenní hraní na kytaru, skvělé jídlo a spousta nových zážitků. Výjimkou však byl předposlední den, kdy pro nás bylo přichystáno překvapení. Měli jsme tu čest zahrát si hru jménem Kasino. Všichni jsme byli natěšení a připravení si užít poslední večer tak, jak se patří.

Myslíme si, že kurz určitě splnil svůj účel. Odjíždělo se nám opravdu těžce. Tak skvělý program a takové obklopení lidmi, se kterými nám bylo dobře, jsme dlouho nezažili. Do autobusu na zpáteční cestu jsme nastupovali s úsměvem na tváři, plní dojmů, ale hlavně jsme odjížděli jako jedna třída. Jako skupina lidí, která se zná a drží pohromadě. Děkujeme za skvělou zkušenost a za nezapomenutelné zážitky.

Lucie Jelínková, Klára Kohoutková (1.A)