1. místo v celostátním kole pro ruštinu!

Diplom

Ve středu 21. 4. 2021 proběhlo on-line celostátní kolo Soutěže v ruském jazyce. Naše škola dosáhla dalšího vynikajícího úspěchu. V kategorii SŠ III žákyně 7.MA Olexandra Stefanyšyn zvítězila a vybojovala 1. místo.

Vítězství v krajském kole bylo letos prvním, ale ne jediným krokem do kola celostátního. Podmínkou účasti bylo také nahrání a odevzdání v určeném termínu pětiminutového videa s představením studenta, jeho školy, města a s pozvánkou na zajímavou akci – vše samozřejmě rusky.

Sama on-line soutěž se skládala ze tří částí: konverzace s porotou na základě zadávaných otázek, ústní prezentace vylosovaného tématu a popisu obrázku.

Plynulost projevu, šíře slovní zásoby, gramatická přesnost, schopnost porozumět a spontánně reagovat, znalost faktů, ale i kreativita a schopnost zvládat práci v oblasti informačních technologií– to vše hrálo roli při konečném hodnocení.

Gratulujeme, děkujeme za výbornou reprezentaci školy a přejeme mnoho úspěchů v dalším studiu i při skládání mezinárodní zkoušky z ruského jazyka!

Mgr. Zlatka Zbořilová