4. ročník letní školy angličtiny na vyškovském gymnáziu aneb Angličtina ve filmu

Poslední srpnový týden proběhl na vyškovském gymnáziu již čtvrtý ročník letního intenzivního kurzu angličtiny. Pod taktovkou rodilých mluvčích strávilo 44 účastníků kurzu pět dní konverzací, hraním her, zpíváním, ale i opakováním základů gramatiky odlehčenou formou, letos vše na pozadí ukázek z hollywoodských filmů, soundtracků a scének. To vše výhradně v anglickém jazyce. Studenti si také vyzkoušeli tvorbu vlastního „filmu“, který prezentovali ostatním účastníkům kurzu na „premiéře“ poslední den.

Kurz byl zorganizován pod hlavičkou Centra dalšího vzdělávání při vyškovském Gymnáziu a SOŠZE a veden zkušenými lektory z řad rodilých britských a amerických mluvčích momentálně působících v České republice. Dle ohlasů účastníků tento prázdninový týden přinesl všem zúčastněným nejen zdokonalení v anglickém jazyce, případně prolomení oné pověstné „jazykové bariéry“, ale i navázání nových přátelství, spoustu legrace a společných zážitků. Kurz byl zakončen slavnostním předáním certifikátů a „Oskarových diplomů“ např. za nejlepší scénář, parodii či nejlepší vizuální efekty.

Dobrou zprávou pro všechny případné zájemce o tento kurz je, že příští rok v srpnu proběhne již pátý, doufáme, že stejně úspěšný ročník.

Mgr. Petra Nedomová
Gymnázium a SOŠZE Vyškov, příspěvková organizace