Adaptační pobyt SOŠ – Jedovnice 2021/22

Vstup do nového kolektivu je pro studenty vždy psychicky velmi náročný. Nové tváře, nové povinnosti, nové prostředí. Naše škola pořádá každoročně adaptační kurz v Jedovnicích, kterého se zúčastnila i naše 1. PS spolu s třídou 1. AK a třídními učiteli.

Odjížděli jsme v pondělí 6. září, kdy ještě před vstupem do autobusu jsme se museli otestovat na covid – 19. Všichni jsme byli po testování negativní, a tak jsme mohli s pozitivní náladou odjet do Jedovnic.

Po příjezdu a ubytování byl naplánovaný program nabitý aktivitami. Vydali jsme se na procházku kolem rybníku Olšovec a po vydatném obědu nás čekal program s organizací Podané ruce. Lektor Ondra si pro nás připravil seznamovací hry a zábavné aktivity, které stmelovaly náš kolektiv.

Druhý den nás čekala rozcvička a následně byl připravený další program od Podaných rukou, při kterém jsme se velmi pobavili.

Počasí nám přálo, a tak jsme odpoledne šli prozkoumat okolí. Obdivovali jsme přírodu okolo nejmohutnějšího vodopádu Rudického propadání. Večer nás čekal táborák, kde jsme zpívali a celkově naladili hezkou atmosféru.

Po cestě domů jsme zhlédli barokní poutní kostel Jména Panny Marie ve Křtinách.

Adaptační kurz splnil svůj účel. Všichni jsme si to moc užili a dobře jsme se poznali.

1. PS Veronika Klímková