Úspěch ruštinářů na mezinárodní úrovni

Naše škola se zapojila do II. Mezinárodní on-line olympiády v ruském jazyce jako cizím. Tuto olympiádu pořádala Státní univerzita v Petrohradě ve spolupráci s Ministerstvem školství Ruské federace pro ty, kdo se učí ruský jazyk jako jazyk cizí. Celkově se soutěže zúčastnilo více než 9500 účastníků ze 147 zemí: 4826 účastníků soutěžilo v první věkové kategorii (12-16 ) a 4723 soutěžících v kategorii druhé (17-30).

Soutěžilo se ve dvou kolech (5. 11. – 23. 11. a 30. 11. – 13. 12.). Podmínkou účasti bylo také zvládnutí on-line registrace a s tím spojené porozumění veškerým pokynům v ruštině.

Dva ze tří našich účastníků úspěšně prošli prvním kolem a postoupili do kola druhého, kde studentka Olexandra Stefanyšyn ze třídy 7.MA podala vynikající výkon a obsadila dělené 3. místo ve druhé kategorii .     

Zadání zahrnovalo testy s úkoly uzavřeného typu (s výběrem jedné nebo více možností odpovědi), úkoly otevřeného typu, kde bylo třeba podrobně odpovědět na otázku, a úkoly, kde bylo třeba uplatnit kreativitu a vynalézavost.

Pracovalo se také s textem, kdy bylo nutné porozumět nejen obecné myšlence toho, co se čte, ale také podrobnostem. Úkoly testovaly znalosti gramatiky, slovní zásoby a syntaxe ruského jazyka. Čas provedení pro každou část byl omezený a existoval pouze jeden pokus.

Všem účastníkům děkujeme za reprezentaci školy, podané výkony a Olexandře blahopřejeme k mimořádnému úspěchu.

Účastníci:

  • Olexandra Stefanyšyn 7.MA     3. dělené místo ve druhé kategorii
  • Vladimír Dostál 7.MA                postup do druhého kola ve druhé kategorii
  • Eliška Rösslerová 4.B                účast v prvním kole ve druhé kategorii

 

https://rusolymp.edu.ru/#pravila

 

Diplom

 

 

.