Důmyslný vynález přinesl studentce třetí místo

Na podzim minulého roku nakladatelství Ventures books vypsalo soutěž v anglickém jazyce. Úkolem bylo vymyslet vlastní technologii, která by lidem usnadňovala či zlepšovala život, a natočit ji na krátké video.

Této soutěže se zúčastnila studentka třídy 2.B Anna Halasová, která v kategorii pro střední školy se svým chytrým fotoaparátem obsadila 3. místo. Děkujeme, Aničko!

„Vymyslet technologii, která by usnadňovala každodenní život, je lehké. Ale vymyslet takovou, aby z ní každý člověk mohl mít něco víc, než jen míň práce, bylo o něco složitější. Nakonec mě ale napadl EMEC (experiences, memories, emotions and camera). Pomocí tohoto malého foťáčku můžete daný moment nejen zaznamenat jako fotku, ale při opakovaném spuštění se vám vrátí veškeré vaše vzpomínky a emoce ze zaznamenaného momentu a můžete si zážitek znovu vychutnat (téměř) se vším všudy“, říká ke svému vynálezu Anička.

Jsme hrdí, že ani v této nelehké době studenti nezahálí a věnují se nejen školním povinnostem, ale někteří aktivně projevují svou tvořivost velmi originálními způsoby.

Text: Anna Halasová, 2.B., Mgr. Petra Nedomová

Foto: Anna Halasová, 2.B.