S ANGLIČTINOU KOLEM SVĚTA

Takové bylo motto letošního, již pátého ročníku letního intenzivního kurzu angličtiny, který proběhl v posledním srpnovém týdnu na vyškovském gymnáziu. Pod taktovkou rodilých mluvčích strávilo 44 účastníků kurzu pět dní konverzací, hraním her, zpíváním, tancem, ale i opakováním základů gramatiky odlehčenou formou, letos vše na pozadí poznávání  různých kultur. Studenti absolvovali interaktivní hodiny s ukázkami jamajské, irské či britské kultury, naučili se novozélandský válečný tanec Haka či jamajské tradiční tance. Výuka probíhala nejen v prostorách školy, ale i na školním dvoře, v tělocvičně, zámecké zahradě, městském infocentru či na náměstí. Součástí kurzu byla i prohlídka města, kdy studenti v roli průvodců ukázali svým rodilým mluvčím a jejich hostům město a jeho památky, či závěrečná prezentace jednotlivých „cestovních kanceláří“, které se snažily nalákat turisty do vybraných destinací. To vše výhradně v anglickém jazyce.

Kurz byl zorganizován pod hlavičkou Centra dalšího vzdělávání při vyškovském Gymnáziu a SOŠZE a veden zkušenými lektory z řad rodilých britských a amerických mluvčích momentálně působících v České republice. Dle ohlasů účastníků tento prázdninový týden přinesl všem zúčastněným nejen zdokonalení v anglickém jazyce, případně prolomení oné pověstné „jazykové bariéry“, ale i navázání nových přátelství, spoustu legrace a společných zážitků. Kurz byl zakončen slavnostním předáním certifikátů o absolvování.

Dobrou zprávou pro všechny případné zájemce o tento kurz je, že příští rok v srpnu proběhne již šestý, doufáme, že stejně úspěšný ročník.

Mgr. Petra Nedomová

Gymnázium a SOŠZE Vyškov, příspěvková organizace