Juniorský maraton 2018

Dne 16. 4. se v Brně uskutečnil 22. ročník Juniorského maratonu. Své zastoupení zde měla i naše škola, která do boje vyslala desetičlenné družstvo ve složení: Sebastian Hajzler, Tomáš Bohuslav, Tereza Mazlová, Jakub Jeřábek, Denisa Machalová, Leona Hanulíková, Sabina Fiantová, Jiří Setinský, Vojtěch Kudlička, Dominik Papp.

Závodu se účastnilo 15 družstev z celého Jihomoravského kraje. Již od prvního úseku jsme se řadili k favoritům na postup do celostátního kola. První místo drželo zcela jednoznačně Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka Brno. Ovšem na druhém až čtvrtém místě se bojovalo o postup všemi dostupnými silami. Bohužel měla naše škola o jednu dívku více než ostatní školy. I když se naše dívka snažila ze všech sil, bylo téměř nereálné držet stejné tempo jako chlapci.

Nakonec jsme se umístili na krásném 4. místě s výsledným časem 2 hodiny 53 minut 20 sekund. V týmu sice panovalo mírné zklamání kvůli první nepostupové pozici, ale náladu nám spravila skvělá čokoláda od našeho dozoru, a určitě i výrazné součásti týmu, Mgr. Aleny Klimešové. Při vyhlášení jsme dostali informace, že náš čas by stačil na postup v jakémkoliv jiném kraji. Náladu jsme si zkazit nenechali. Spokojeni s předvedenými výsledky jsme jeli domů a již nyní se těšíme na další ročník.

Dominik Papp

Fotogalerie na: https://www.facebook.com/pg/gykovy/photos/?tab=album&album_id=10157141174004179