Další přednáška, kterou absolvovali posluchači Univerzity třetího věku Vyškov, se uskutečnila ve čtvrtek 12.10. Přednášku vedla paní MVDr. Olga Cwiková, Ph. D., která přednáší na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity Brno a současně pracuje v Ústavu technologie potravin. Přednášku zaměřila na často diskutované téma, které pojednává o zdravotní nezávadnosti potravin a možnostech její kontroly. Paní doktorka se také zmínila o možném nebezpečí některých potravin a preventivních opatřeních, která se v těchto záležitostech dělají. Zajímavé bylo její povídání o klamavé reklamě a falšování potravin. V závěru přednášky proběhla diskuse na dané téma.
Další přednáška je plánovaná na čtvrtek 19. 10. Téma přednášky je „Umět poskytnout první pomoc“, přednáší Mgr. Šárka Trávníčková a Mgr. Kateřina Grmelová, odborné učitelky naší školy.
Mgr. Zdeněk Šlapal, organizační pracovník U3V