Ekonomická olympiáda pro středoškoláky

Studenti 3. ročníku obchodní akademie Gymnázia a SOŠZE Vyškov Hana Svobodová, Anežka Matoušková a Radek Plhal reprezentovali školu v krajském kole Ekonomické olympiády, která v letošním školním roce probíhá poprvé. Ekonomická olympiáda je celorepubliková soutěž ve znalostech z ekonomie a  financí, je určena studentům středních škol.

Vychází z rámcových vzdělávacích programů MŠMT a svým pojetím přispívá k dalšímu rozvoji klíčových schopností a znalostí studentů v tomto oboru. Otázky do soutěže a koncepci Ekonomické olympiády spoluvytváří ekonomové a odborníci z Institutu ekonomického vzdělávání a České národní banky.

Cílem Ekonomické olympiády je vyhledávat mezi českými středoškoláky nejnadějnější budoucí ekonomy a ty v jejich rozvoji dále podporovat, vytvořit jim dobrý odrazový můstek pro další studium, praxi a kariéru. Studenti mohou vyhrát stáže a hodnotné ceny, které poskytují partneři projektu.

Ekonomická olympiáda je organizovaná v soutěžních kolech. V jednotlivých kolech soutěže jsou soutěžícím předkládány k řešení soutěžní úlohy. Jedná se o soutěž postupovou, soutěžící začíná ve školním kole, pokud je úspěšný, postupuje do krajského kola a případně do finále.

Všem účastníkům děkujeme za reprezentaci v krajském kole a  přejeme mnoho úspěchů v oblasti ekonomie a financí.

Vyučující ekonomických předmětů