Úspěch volejbalistek

Pátek 6. 1. 2017: pan profesor Herman mi oznamuje, že pojedu jako doprovod volejbalistek na krajské kolo kategorie Střední školy do Znojma. Většina tělocvikářů odjíždí na LVK do Rakouska, zbytek je nemocný. Prý to zvládnu.

Pátek 13. 1. 2017: 6:30 ráno sraz u školy a odjezd do Znojma. V hale chvilka nervozity – jak budou vypadat skupiny, jaký bude hrací systém, jak vypadají soupeřky, jaké si vezmeme dresy – prostě klasický předzápasový průběh turnaje. V tříčlenné skupině jsme soupeřky dvakrát porazily 2:0. Výsledek vypadá na snadná vítězství, ale v jednom okamžiku při výrazném vedení soupeřek nám do smíchu nebylo…

V semifinále na sebe narazily vítězky 1. skupiny s druhými v pořadí 2. skupiny. Naše děvčata opět vyhrála 2:0, i když pochopitelně přibylo nervozity a o svoje práva se začala hlásit únava. Vždyť jsme hrály už třetí zápas po sobě bez delších přestávek. Ale soupeřky na tom byly podobně.

Finále je tady! Soupeřky z Gymnázia Brno, Křenová nejsou našim hráčkám úplně cizí, už se s nimi na různých volejbalových akcích potkaly. Zatímco trenérka soupeřek v klidu sedí na střídačce, já pochoduji jako tygr v kleci sem a tam. I když jsem volejbal hrála asi 10 let rekreačně a za znalce se nepovažuji, snažím se děvčatům občas poradit, povzbudit je. Sedět na lavičce bych nevydržela.

V jeden okamžik jsme začaly soupeřky dohánět a podařilo se vyrovnat skóre, ale oddechový čas soupeřek naše úsilí narušil. Protihráčky mají mohutnou podporu svých spolužáků v publiku. Možná i to nakonec bylo důvodem, že jsme finálový zápas nevyhrály…        

Druhé místo na turnaji a v celém Jihomoravském kraji je vynikající. Děvčatům ještě jednou blahopřeji a děkuji za skvělou reprezentaci školy.

 

Ivana Voženílková