Netradiční psychologie s vůní Vánoc

Předvánoční výuku jsme si ve středu 21. 12. zpestřili školním kolem psychologické olympiády, nealko-svařákem a cukrovím.  Celostátně vyhlášené téma „KDYŽ ČLOVĚK POTKÁ ČLOVĚKA“ studenti zdravotnických oborů zpracovali na téměř  profesionální úrovni. Vyslechli jsme si příspěvky např. o životě člověka s Alzheimerovou nemocí, o úskalí neslyšících, jak silné může být sesterské pouto nebo jaký může být život, když je blízká osoba workoholik. 

Neméně zajímavé byly příběhy o závislosti na počítačových hrách, o silné vůli a schopnostech sportovců, o setkání s transsexuálem, dále také zazněla hrůzná kazuistika domácího násilí s tragickým koncem.  Některé prezentace byly tak poutavé, že byste v naplněné třídě „slyšeli i špendlík spadnout“, jiné zase srdceryvné a další byly jakýmsi zamyšlením nad lidskými vztahy, které nás nutily k  pozastavení v předvánočním shonu, ale i ve spěchu dnešního života.

Odborná porota měla jen jediný problém – koho vybrat, komu bodů méně a komu více – vše se líbilo. Děkujeme všem, kteří nelehké téma zpracovali a předvedli své schopnosti ve třídním a pak i ve školním kole.

Gratulujeme vítězům a zároveň přejeme mnoho úspěchů v krajském kole!

  1. Klára Suchánová, 3. ZL – „Nemoc mi krade babičku“
  2. Markéta Zouharová, 3. ZA – „Transsexualita“
  3. Michaela Bilíková, 2. ZL – „Punkeři, jak je neznáte“

                                                                                                  Šárka Trávníčková