Stužkování čtvrtých ročníků na SOŠce

Pátek 27. 11. 2015 se stal pro studenty čtvrtých ročníků SOŠky na Gymnáziu a SOŠZE Komenského 7 dnem svátečním. Studenti byli už od rána lehce ve stresu.  Program měli sice pečlivě připravený, ale znáte to, chybička se může vloudit….  Vše se odehrávalo v krásném prostředí auly gymnázia, kterou zaplnili rodinní příslušníci, přátelé a také vyučující do posledního místa.

Akce začala v 16 hod a bylo opravdu na co se dívat.  Nejdříve zazněla studentská hymna Gaudeamus igitur. Celý program měli studenti připravený tak, aby v něm vynikly jak přítomné elegantní mladé dámy v krásných společenských šatech, tak i  mladí pánové. Vypadali úplně jinak, než jak je známe ze  školních lavic.

Společenské odpoledne pokračovalo skladbou, kterou zahrála na klavír studentka  obchodní akademie Lenka Třísková.  Pak probíhalo samotné stužkování.  Krásná hudba, vtipné charakteristiky studentů i milá prezentace dokreslovaly příjemnou atmosféru, která v aule vládla. Vtipné závěrečné otázky, doplněné hudebními odpověďmi, rozesmály snad všechny přítomné.

Krátké proslovy s přáním všeho dobrého, květiny, poděkování, společné foto – a velmi příjemné pozdní odpoledne bylo u konce. Uběhlo to příliš rychle. Teď už studenty čeká jen náročná příprava na maturitní zkoušku a doufejme, že ji zvládnou tak dobře, jako zvládli svoje stužkování.

Všichni jim přejeme pevné nervy, hodně štěstí a úspěchů!

 

PhDr. Vlasta Breburdová, Gymnázium a SOŠZE Vyškov