Logická olympiáda 2015

Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Soutěže se v letošním roce zúčastnilo rekordních  58 265 soutěžících z 2 909 škol z celé České republiky.

Většina studentů naší školy se do nominačního kola Logické olympiády zapojuje každý rok v hodinách informatiky. Ti nejlepší z nich nás reprezentují v rámci kraje i celé republiky.

6. listopadu 2015 se v Brně konalo jihomoravského semifinále. V kategorii B (druhý stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ) nás reprezentoval Jakub Šišma z 4.KA, v kategorii C (studenti středních škol – poslední 4 ročníky studia) to byli Luboš Bartík z 5.QB, Martin Orság z 6.XB, Marika Kovárová z 8.OB a Jan Hanáček ze 4.B.

Do finále 30. listopadu v Praze postoupili Luboš Bartík (5. místo v JmK, počtvrté ve finále) a Martin Orság (3. místo v Jmk, potřetí ve finále). Martin se letos umístil na 13. místě a Luboš na 34. místě z celkového počtu 65 finalistů kategorie C. 

Blahopřejeme našim reprezentantům, děkujeme za výborné výsledky a přejeme hodně úspěchů v dalších soutěžích.

 

Více informací na www.logickaolympiada.cz