Učitelé a žáci společně nejen mezi lavicemi

Kdo z nás tráví víkendy společně s učiteli? Myslím, že málokdo. Někteří z nás měli to štěstí, že si mohli s nimi užít jeden den z víkendu. V sobotu 3. 10. jsme se společně vydali poznávat krásy Pálavy v rámci projektu Škola podporující zdraví.

V sobotu ráno jsme natěšení a plní energie vyrazili autobusem od naší školy. První zastávkou byl Pavlov, kde se mimo jiné točil seriál Vinaři. Odtud jsme se vydali po červené značce směrem do Mikulova. Po zdolání prvního náročného kopce jsme se dostali ke zřícenině Dívčích hradů. Pak jsme pokračovali dál přes Děvín až k Sirotčímu hrádku a nakonec jsme dorazili až do Mikulova. Naše trasa byla dlouhá asi 13 km, ale po celou dobu jsme se kochali krásným výhledem, obdivovali podzimní přírodu a sluníčko nás hřálo do tváří, takže jsme bolest nohou vůbec nevnímali.

Poté většinu z nás čekalo to nejlepší z celého dne – návštěva Aqualandu v Pasohlávkách. Ale ještě před tím nás trochu potrápil pan řidič, který si nejspíš myslel, že nám výlet nestačil, a my kvůli němu museli ujít další kilometry navíc. Neměli jsme mu to za zlé – alespoň jsme si díky tomu prohlédli Mikulov.

V Aqualandu jsme vyzkoušeli všemožné vodní atrakce, které nás stály zbytky našich sil. Ve večerních hodinách jsme se autobusem vraceli unavení, ale spokojení a plní zážitků.