Pražská exkurze 2014

První měsíc školní výuky studentům MA utekl jako voda a září se  už také blížilo ke konci. Všichni věděli, že nastal čas na dva roky očekávanou exkurzi do Prahy.

Start našeho výletu byl na vlakovém nádraží ve Vyškově, odkud se jelo do Olomouce a dále se Pendolinem pokračovalo až do našeho cíle, což byla Praha. Zde se nás ujal průvodce Petr a my se vydali navštívit a připomenout jedny z nejvýznamnějších památek našeho hlavního města.

Naše první zastávka byla u rozhledny Petřín. Zde jsme mohli buď vyšlapat 299 schodů, které rozhledna má, anebo jít do zrcadlového bludiště. Poté jsme pokračovali do kapucínského kláštera Loreta, kde jsme měli strávit noc. Klášter nás mile překvapil a my byli s ubytováním velmi spokojeni. Dále jsme se vydali na Pražský hrad, prohlédli si Vladislavský sál, Katedrálu sv. Víta a prošli Zlatou uličkou. Večer jsme stihli projít Václavské a Staroměstské náměstí.

Druhý den nás čekala prohlídka Památníku heydrichiády, ve kterém většina z nás byla poprvé. Před odjezdem domů jsme se ještě svezli parníkem po Vltavě a mohli tak Prahu vidět zase trochu jinak. Večer jsme opět nasedli do Pendolina a zamířili zpět domů na Moravu.

Letošní exkurze byla opravdu skvělá. Užili jsme si spoustu zábavy a poznali zase o něco více naše hlavní město i historii českého státu.

Fotografie jsou v albu Septima A v Praze.