Tiché tóny

Tak se nazývá vítězná povídka 18. ročníku literární soutěže Příbram Hanuše Jelínka, jejíž autorkou je Marika Kovárová, studentka septimy B. V sobotu 4. října proběhlo v Knihovně Jana Drdy v Příbrami slavnostní vyhlášení. Soutěže se zúčastnilo 37 mladých autorů v oblasti prózy a 46 v oblasti poezie z celé naší republiky. Soutěžní práce, rozdělené do šesti kategorií, hodnotila porota pod vedením ředitele Knihovny Jana Drdy Pavla Kabíčka. Zasedli v ní i spisovatel a novinář Václav Moravec, redaktor a novinář Radek Ctibor a redaktor Karel H. Šťastný.

„Z vítězství jsem měla samozřejmě radost. Byla jsem zvědavá, co mi vytkne spisovatelka Radka Denemarková, která rozebírala naše práce. Překvapilo mě, když mě vybídla, abych se pokusila o román. Moje povídka se jí líbila. Snad někdy budu psát,“ dodává skromně Marika.

Z nejlepších prací byl sestaven almanach obsahující díla čtyřiadvaceti autorů a nesoucí název povídky naší Mariky Tiché tóny. V almanachu najdeme také básně Filipa Pelouška, studenta 4.A.            

Marice i Filipovi k literárnímu úspěchu srdečně blahopřejeme. Jejich úspěšné práce si můžete přečíst ve školním časopisu.