Tradiční gymnaziální exkurze Císařská Vídeň

 V úterý 11. prosince 2012 se zájemci z řad studentů vyšších ročníků vyškovského gymnázia zúčastnili tradiční exkurze Císařská Vídeň. 

První zastávkou byly zahrady zámku Schönbrun. Pravidelným bodem exkurze bývá prohlídka vojensko-historického muzea Arsenal, kde se velké pozornosti těší především expozice věnovaná sarajevskému atentátu. Poté se studenti přesunuli do historického centra, aby spolu se svými průvodkyněmi Mgr. Janou Kolčářovou, Mgr. Hanou Hanzlíkovou a Mgr. Alenou Hrdinovou poznali Hofburg, galerii Albertina, budovu vídeňské opery, kapucínskou kryptu, známé luxusní obchodní třídy, budovu parlamentu, novou radnici či Burgtheater.

Ochutnávkou pověstné vídeňské kávy a dortu si na své přišly i chuťové buňky. Nechybělo však ani zastavení v chrámu sv. Štěpána. Další stálicí programu bývá prohlídka Umělecko-historického muzea, které láká především svojí egyptologickou a antickou sbírkou a bohatou obrazárnou. Na vánočních trzích u Schönbrunnu, na Maria-Terezia Platzu a před radnicí na všechny dýchla i krásná vánoční atmosféra.

Exkurze se každoročně těší u studentů velkému zájmu.

Mgr. Jana Kolčářová, vedoucí exkurze

  

  

 

 

Nezařazené