Čerti i andělé a samozřejmě Mikuláš ve školce i nemocnici

Také letos Mikuláši z oboru praktická sestra se svojí pekelnou i nebeskou družinou potěšili děti i seniory, zdravé i nemocné. Tyto dva světy naši studenti navzájem propojili také krásnými adventními přáníčky, která vyráběly děti z MŠ přímo pro nemocné v centru následné péče vyškovské nemocnice.

Takže konkrétně: Mikuláš ze 2. PS spolu se svou cháskou navštívil děti v MŠ Havlíčkova, prostudoval knihu hříchů, vyslechl písničky i básničky a nakonec všechny děti podělil dobrotami a spolu se svým doprovodem si s nimi zatančil. Ve stejné sestavě také v rámci pravidelné praktické výuky na oddělení Centra následné péče ve vyškovské nemocnici potěšili studenti drobnými dárky i zpíváním koled nemocné i personál a předal jim i přání od dětí.

A mikulášská sestava ze 3. PS měla na ostatních nemocničních odděleních také velký úspěch. Slyšet byly básničky a písničky – tematické, slušné i sprosté, české, slovenské a od pana doktora z dialýzy i nějaká z afrického kontinentu. Jestli ovšem byla vhodná pro Mikuláše,
nedokázal on, ani všichni čerti s anděly posoudit.