Okouzleni televizí

8. února 2023 měli někteří žáci 4. ročníků, jako každou středu, mediální výchovu. Onoho dne však neprobíhala ve školních lavicích, nýbrž v budově brněnské České televize. Paní učitelka Nallerová totiž přišla se skvělým nápadem exkurze do světa obrazových kouzel.

Ráno jsme se všichni sešli na vyškovském vlakovém nádraží, odkud jsme v čele s paní učitelkou vyrazili směr Brno. K samotnému středisku ČT nás dopravila městská hromadná doprava. Uvítal nás režisér a dramaturg Richard Komárek, jenž nás posléze provedl celým komplexem. Jako první nás čekaly sklady, kde ležely rekvizity z různých pořadů. Následovala místnost, v níž všichni poznali studio Dobrého rána. Stihli jsme rovněž nahlédnout do režisérské, a zvukové svatyně.

Mezi spolužáky panovala shoda, že již dlouho nikdo z nás nezažil tak příjemný a zajímavý výlet. Skvěle jsme se bavili po celou dobu. Nadto nás neminuly zajímavé informace o televizním prostředí. Za výbornou atmosféru mohlo i sluníčko, jež nám snad poprvé za několik týdnů ukázalo svůj ohnivý úsměv.

Stanislav Adler, 4. B