Primy se ocitly v pravěku

Naše škola nám připravila týdenní adaptační pobyt, abychom se s novými spolužáky seznámili a více se všichni sblížili. Pobyt se konal od 5. září na Kaprálově mlýně u Ochozu u Brna. Jedná se o zrenovované skautské středisko uprostřed krásné přírody v Moravském krasu. Pobytu se zúčastnily dvě třídy, celkem 46 dětí. O náš program se starali učitelé a starší studenti gymnázia (tzv. tutoři). Areál Kaprálova mlýna je hodně rozlehlý. Nachází se tu dvě učebny, knihovna se čtecím koutkem, velká herna a obrovská zahrada.

První den jsme hráli různé seznamovací hry, abychom si zapamatovali jména spolužáků. Při hrách jsme museli spolupracovat, abychom splnili zadaný úkol. Během pobytu jsme také podnikali různé výlety po okolí. Vystoupali jsme na Lysou horu a prohlédli si jeskyni Pekárna. Všechny naše aktivity a hry se týkaly pravěku, protože toto téma bylo aktuálně probíráno ve škole. Jeden den jsme stavěli pravěký přístřešek pro přenocování pod širákem. Ten večer většina z nás spala ve spacáku v přírodě poprvé, ale i tak jsme si to moc užili. Den na to jsme si zkusili vyrobit pravěkou keramiku. Hlínu z Říčky jsme pak měli i za ušima. Dále jsme si vyzkoušeli rozdělávat oheň a ulovit pomyslného mamuta. I jídlo bylo chutné. Sice nebylo pravěké, ale poslední den jsme si místo večeře opékali špízy, které jsme si sami připravili. Všichni si moc pochutnali.

Pobyt se nám moc líbil. Program byl hezky připravený. Od rána do večera jsme byli zapojeni do různorodých aktivit, a tak se ani jeden z nás nenudil. Na jeden večer si pro nás tutoři připravili dokonce i stezku odvahy. Už teď se všichni těšíme na další společný výlet. 

 

David Jabůrek, 1.PB