Mezinárodní projekt Poznejme se navzájem – setkání ve Vyškově 2022

Projekt má tradici od roku 2006 a navazuje na partnerství měst Michalovců na východním Slovensku a Vyškova. Do projektu jsou zapojeny partnerské školy Gymnázium Pavla Horova v Michalovcích a Gymnázium a SOŠZE Vyškov. Projekt se zaměřuje především na poznávání historie, tradic, kultury a blízkosti obou jazyků.

Letošní setkání studentů a pedagogů z obou partnerských škol proběhlo v podobě společného pobytu na faře v Rychtářově. Studenti během naučných programů společně poznali rodiště orientalisty Aloise Musila v Rychtářově, ve Vyškově si připomněli 120. výročí existence budovy gymnázia, navštívili Muzeum Vyškovska a Zoopark Vyškov, projeli Slavkovské bojiště, v Brně si prohlédli výstavu Tutanchamon, kapucínskou hrobku, Petrov, Špilberk a centrum města. Slovenští studenti formou divadelní ukázky a prezentace seznámili vyškovské studenty a pedagogy s historií jejich školy, která si v těchto dnech připomíná 100. výročí od svého založení.

Projektu se zúčastnilo 10 studentů Gymnázia a SOŠZE Vyškov a 10 studentů Gymnázia Pavla Horova v Michalovcích, 2 slovenští pedagogové a vyškovští pedagogové (J. Kolčářová, R. Mikulka, Z. Zbořilová, D. Wetterová).

Za podporu projektu děkujeme městu Vyškov a zúčastněným školám.

Mgr. Jana Kolčářová