Super adapťák SOŠky v Jedovnicích

V pondělí 5. 9. 2022 jsme se my, studenti 1.AK a 1.PS, plní obav a očekávání shromáždili na parkovišti naproti kina Sokolský dům. Vyjížděli jsme v 8 ráno a venku byla taková mlha, že jsme se v ní málem nenašli.

V Jedovnicích jsme bydleli v kempu u rybníka Olšovec. Svítilo krásně sluníčko, a tak to vydrželo celé tři dny našeho pobytu. Paráda.

Po ubytování jsme šli na procházku okolo rybníka a někteří prohlásili, že to bylo nejvíc, co kdy v životě ušli. Po obědě následoval program, který zajišťovaly slečny z organizace Podané ruce a moc se nám všem líbil. Šlo hlavně o to, abychom mezi sebou komunikovali, zbavili se
zábran a spolupracovali. Pro některé z nás to bylo docela těžké, ale povedlo se.

V úterý jsme pokračovali v dopoledním programu s „Podankami“ a odpoledne se vydali na výlet do přírody na Rudické propadání. Krásná příroda a sluníčko k tomu neměly chybu, taky večerní táborák nás všechny ještě víc stmelil.

Ve středu jsme si po snídani sbalili věci a asi 2 hoďky trávili se svými třídními a probírali školní záležitosti. Cesta domů vedla přes obec Křtiny, ve které se nachází úžasný kostel. Říká se mu Perla Moravy a jeho autorem je významný barokní architekt J. B. Santini. Jeho velikost
a nádhera nás úplně ohromila, taky zvonkohra i krypta. Potom jsme se vydali všichni spokojení a plní nových zážitků zpátky do Vyškova.

Adapťák byl bezva a jsme za něj všichni moc rádi, děkujeme organizátorům i pedagogům.

Studenti 1.AK a 1.PS