Naši studenti opět slaví úspěch

Soutěž Finanční gramotnost je napojena na úspěšný celosvětový projekt Global Money Week – Světový týden vzdělávání o penězích a finanční gramotnosti zaměřený na děti a mládež. Projekt je na mezinárodní úrovni organizován již od roku 2012 a v ČR od roku 2017. Smyslem iniciativy je upozornit na nutnost výuky a osvojení si zdravých finančních návyků.

Ve školních kolech soutěží žáci jako jednotlivci. Tři nejlepší z nich se stávají členy školního družstva, které pak soutěží týmově v okresním kole, a v případně dalšího postupu i v kole krajském nebo celostátním finále.

V krajském kole, které se konalo online v dubnu 2022, družstvo ve 2. kategorii ve složení  Jan Kubačák, 4. KA, František Oulehla, 4. KA, a Mikuláš Jiří Poul, 4. KA,  obsadilo ve velké konkurenci vynikající 1. místo!  Soutěž se skládala ze dvou částí, vědomostního testu a vlastní prezentace zadaného úkolu. Tento tým postoupil do celostátního kola, které se konalo 29. 4. 2022 v prostorách České národní banky v Praze.

Ve 3. kategorii družstvo ve složení Natálie Jarošová 3. AK, Tereza Reháková 4. AK a Ondřej Lžičař  4. AK obsadilo v krajském kole 2. místo.

Všem zúčastněným přejeme mnoho dalších úspěchů!

 

Mgr. Drábková, Mgr. Kaňová