Spolupráce studentské společnosti se SOŠ a SOU Vyškov

V pátek 17. 12. 2021 zahájili studenti 3. ročníku oboru obchodní akademie z Gymnázia a SOŠZE Vyškov prodej přívěsků a klíčenek se znameními zvěrokruhu z nerezové oceli. Na začátku školního roku sepsali studenti Smlouvu o společnosti a založili tak reálnou studentskou společnost s názvem SignTag. Jejich cílem je získat praktické zkušenosti z řízení společnosti, generovat zisk a jeho část věnovat na charitativní činnost.

Ve svém podnikání studenti využili příležitost seznámit se s moderními CNC technologiemi na Metodickém pracovišti pro dělení a tváření materiálů Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vyškov, kterými je tato škola vybavena jako jediná v České republice.

O moderní technologie se zajímá náš student Michal Krčmář, společník studentské společnosti, který naprogramoval výrobu zmíněných přívěsků a klíčenek, přičemž využil zkušeností, které získal již jako žák ZŠ v rámci polytechnického kroužku. Studenti si nakreslili návrhy přívěsků a klíčenek a Michal na základě těchto návrhů vytvořil výrobní programy v programu BySoft7. Následně je pod dohledem odborného pedagoga SOŠ a SOU Vyškov vyrobil na CNC laseru.

Společnost SingTag oceňuje vstřícnou spolupráci se SOŠ a SOU Vyškov, které si velmi váží.

Prodej vyrobených přívěsků a klíčenek bude probíhat na školních akcích a Instagramu. Více informací naleznete na webových stránkách signtag (webnode.cz) a Instagramu sign.tag.