Adaptační kurz 1.A

foto adapťák 1.A 2020

Náš adaptační kurz se uskutečnil hned první týden v září, tudíž byl pro nás opravdu seznamovací. Přijeli jsme v úterý odpoledne do Ruprechtova na Malinou, kde se náš adapťák konal. Uvítali nás ve společenské místnosti a poté jsme se šli ubytovat. K večeru jsme si řekli pár důležitých pravidel pro bezstarostný a hlavně bezpečný pobyt a zahráli si první hru. Napsali jsme si každý na papír 5 vět, z toho jedna byla lež. Ostatní pak hádali, která věta je právě ta lživá.

Ve středu ráno jsme byli rozřazeni do týmů a hráli jsme tzv. adaptační kolečka. Poté následovalo shrnutí, kdy nám tutoři ohodnotili naši týmovou spolupráci. Tato kolečka se konala každý den, ale pokaždé jsme byli rozděleni jinak, někdy podle velikosti nohy a jindy třeba podle výšky. Týmy měly vždy originální názvy, jako například Kámen, Nůžky, Papír a Teď nebo Hrábě, Lopaty, Vidle, Křováci. V odpoledním programu jsme si docela zaběhali při hře Roční období, ve které se červený tým zaměřil na sklizeň zelí. Večerní program si pro nás připravili naši tutoři. Vybrali hru Temelín, Spermie a vajíčko. A na konci dne jsme v lese hráli Sardinky. Naše spolupráce a tolerance se velmi projevily ve čtvrtečním soupeření ve stavění mostů, ale nakonec tato soutěž skončila remízou. Na večer jsme se těšili úplně nejvíc, protože jsme „hazardovali“ v Casinu a ukázaly se dovednosti některých spolužáků, a to hlavně díky směnkám, které se vyměňovaly za žetony. Směňovaly se aktivity, jako je tanec, karaoke, lesby show, masáž v podprsence, avšak nejlepší směnky rozdala paní učitelka. Zahrnovaly vynechání písemky nebo třeba odpuštění jedné známky. Poslední den byl o naší vzájemné důvěře, kdy jsme si někteří z nás skočili z přibližně dvoumetrové výšky do náruče svých spolužáků. „Můžu vám věřit?“

Ještě před odjezdem jsme všichni ohodnotili náš adaptační kurz, který jsme si opravdu užili, a vytvořili si tak první vzpomínku jako třída 1. A. Za to všechno vděčíme panu Romanu Chelíkovi (bejkovi), Magdičce, tutorům ze 3. A, paním kuchařkám, vedení školy a naší paní učitelce třídní.

 

Natálie Olešová a Simona Jarošová, 1.A