Ekonomická olympiáda 2020

Ekonomická olympiáda je mezinárodní soutěž ve znalostech z ekonomie a financí, která je určena studentům středních škol. Přispívá k dalšímu rozvíjení klíčových schopností a znalostí studentů v tomto oboru. Otázky do soutěže a koncepci Ekonomické olympiády spoluvytváří ekonomové a odborníci z Institutu ekonomického vzdělávání a České národní banky.

Základy finanční gramotnosti jsou nezbytnou součástí vzdělávání vedoucí ke schopnosti jednotlivců lépe se rozhodovat v nejrůznějších životních situacích. Pochopení ekonomických principů vede k lepší a uvědomělejší společnosti.

Do krajského kola, které proběhlo 3. 2. 2020 v Brně v prostorách Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity, postoupili Samuel Mihok a Petra Koudelková ze 4. AK, Vojtěch Kudlička ze 4. A a Martin Medek ze 4. B. Samuel Mihok se krajského kola nezúčastnil. Soutěžící v krajském kole měli více jak 94. percentil, což znamená, že byli úspěšnější než 94 % všech soutěžících ve školních kolech. Na základě výsledků krajských kol postoupí 50 nejlepších studentů z celé ČR do slavnostního finále konaného v České národní bance.