Studentská firma TřiAK v Praze

Ve čtvrtek 4. dubna 2019 se naše společnost TřiAK zúčastnila 24. ročníku soutěžního veletrhu JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU 2019, který se konal v Praze v Galerii Harfa. Zapojilo se celkem 43 studentských firem, které prezentovaly své nápady. Každá firma se snažila zdokonalovat během školního roku své schopnosti v otázkách chodu firmy a získat cenné zkušenosti z podnikání. Této akce se zúčastnilo 6 vybraných žáků naší třídy 3. AK – Simona Preisová, Aneta Jurůjová, Kristýna Kaloudová, Martina Přenosilová, Samuel Mihok a Jakub Hána.

Po příjezdu do obchodního centra každá firma obdržela svůj stánek s pořadovým číslem. V 10:00 hod. proběhlo slavnostní uvítání a seznámení s programem dne. Poté následovaly prezentace firem, během kterých chodili pořadatelé a sponzoři známých firem a hodnotili marketing, finanční řízení firem a vzhled firemních stánků. V odpoledních hodinách pokračoval prodej našich výrobků kolemjdoucím zákazníkům.   
Veletrh byl zakončen vyhlášením letošního vítěze projektu JA Firma. I když jsme nevyhráli, hodnotíme tuto zkušenost kladně. V Praze jsme načerpali hodně inspirací a jsme rádi, že i my jsme součástí  JA Alumni Czech.

Simona Preisová a Samuel Mihok, 3. AK