Skutečná firma na obchodní akademii

V letošním školním roce jsme se jako studenti 3. ročníku obchodní akademie zapojili do projektu mezinárodní neziskové vzdělávací organizace Junior Achievement, kterou založil světoznámý podnikatel Tomáš Jan Baťa. Vybrali jsme si projekt zaměřený na skutečné podnikání v rámci školní výuky. Tento praktický learning-by-doing program pochází z 3 základních pilířů – teorie, studentská firma a konzultant. Cílem je rozvinout ekonomické vzdělávání a umožnit studentům kontakt s odborníky z obchodního světa. 
Název naší společnosti TřiAK vznikl podle naší třídy. Podnikáme na dobu určitou do 30. června 2019. Předmětem podnikání jsou jednak vzdělávací kurzy pro základní školy se zaměřením na základy finanční gramotnosti a zlo virtuálního světa, jednak  prodej vlastních výrobků. Naši zákazníci mají možnost si zakoupit ručně a poctivě vyrobené drobné dárkové předměty nebo s láskou pečené drobné pochoutky.

Zaměřili jsme se na  sociální podnikání. Do výroby našich výrobků jsme zapojili i naše prarodiče a část našeho zisku chceme věnovat Nadačnímu fondu dětské onkologie KRTEK.

Naši společnost jsme prezentovali na 21. veletrhu fiktivních firem Gymnázia a SOŠZE Vyškov, jak v českém, tak i v anglickém jazyce. Zúčastnili jsme se setkání s mentory z uspěšných mezinárodních obchodní firem v Praze, kde jsme načerpali rady, nové zkušenosti a pozitivní sílu do dalšího podnikání. V mezičase různých akcí nám rady a tipy poskytují  webináře s užitečnými tématy. 
V rámci našeho podnikání jsme zatím uskutečnili prodej našich výrobků během dne otevřených dveří a vánoční prodej. Budeme rádi, když nás podpoříte na našich akcích, kde prodáváme naše domácí dárkové předměty a pochoutky. V případě zájmu nás najdete v naší třídě 3. AK (číslo 206), kde je možné si prohlédnout i náš katalog a domluvit se na spolupráci, nebo nás můžete kontaktovat na e-mailové adrese: triak3@email.cz. Další informace naleznete na https://tri-ak.tumblr.com/.

Simona Preisová, ředitelka společnosti