Soutěž v první pomoci

Budoucí zdravotníci  prezentovali své praktické dovednosti i teoretické znalosti na soutěži první pomoci, která probíhala dopoledne 5. 6. 2018 na Masarykově náměstí ve Vyškově. Věrohodně namaskovaní a naříkající zranění, resuscitace na figurínách, kvízové otázky a další – to všechno museli velitelé družstev zmapovat, vyhodnotit situaci, zaúkolovat jednotlivé členy a správně ošetřit, samozřejmostí bylo i přivolání RZP. Hodnotit kvalitu poskytnuté péče pomáhali našim odborným vyučujícím i skuteční profesionální záchranáři Vojtěch Outlý a Jaroslav Hradečný, za což jim patří velké poděkování.

Pro náhodné návštěvníky této akce byl připraven doprovodný program. Lidé si mohli nechat změřit krevní tlak, tep a BMI.  Pro malé děti bylo vytvořeno stanoviště „Ošetři svého medvěda“, dále pak výuka resuscitace a možnost nechat si namaskovat reálné zranění.

Pro vítězný tým akce tímto dnem nekončí, ale naopak pokračuje. Skupinka žáků z 1. ZL bude naši školu reprezentovat   na mezinárodní soutěži v Jihlavě.