1. místo je naše!

Před nedávnem jsme vás informovali o workshopech soutěžního projektu „Můžeš to změnit!“, do něhož jsme se zapojili. Studenti vytvářeli vlastní projekty o tom, co se jim v jejich městech nelíbí. Ze všech bylo vybráno pouze 12 nejlepších, které jejich autoři ve čtvrtek 26. 4. 2018 prezentovali před politiky, mentory a méně úspěšnými kamarády na závěrečné konferenci v Brně. Naše škola zde měla dokonce dvě zastoupení, a to projekt Třídění odpadů studentů z 7.MA a projekt Zebra bezpečí studentů z 6.XA.

Všechny projekty byly prezentovány v příjemném prostředí Radnice města Brna. Cílem nebylo jen odprezentovat, ale také se seznámit s problémy v dalších městech Jihomoravského kraje a navíc získat větší přehled o tom, jak i mladí lidé mohou opravdu něco změnit. Výsledky konference pro nás byly velice příznivé. Projekt Třídění odpadů získal pěkné 4. místo a projekt Zebra bezpečí se umístil na 1. místě. Odměnou za první místo bylo 10 000 Kč na realizaci projektu a navíc se vítězná skupina studentů podívá do Evropského parlamentu ve Štrasburku.

A kdo naši školu na akci tak úspěšně reprezentoval? Za 7.MA to byli Jan Zmrzlý, Jakub Eim a Jan Adamec, za 6.XA Anna Deuserová, Denisa Machalová, Monika Navrátilová, Zuzana Pirklová a Dominik Tlčik.

Monika Navrátilová, 6.XA