Veronika Tupá úspěšná v SOČ v oboru historie

Poněkud opožděně, avšak o nic méně radostně si dovolujeme oznámit, že studentka našeho gymnázia Veronika Tupá ze septimy B si výborně vedla v letošním ročníku Středoškolské odborné činnosti v oboru historie. S prací „Po stopách mlynáře Jaromíra Tupého z Holubic“ se pokusila na základě zajímavých písemných pramenů k osudům svého pradědečka vytvořit případovou studii, jejímž těžištěm byly zejména složité životní a profesní peripetie provozovatelů mlynářské živnosti v Československu na přelomu 40. a 50. let 20. století od soukromé firmy přes združstevnění až po znárodnění.

Veronika se úspěšně probojovala do krajského kola konaného v prostorách brněnského gymnázia na třídě Kapitána Jaroše, v němž dne 11. května 2017 obsadila velmi pěkné 4. místo, když ve výborné konkurenci za sebou nechala i mladé nadějné historiky z prestižních brněnských gymnázií.

Postup co celostátního kola jí sice těsně unikl, ale i tak nezbývá než Veronice blahopřát k nádhernému úspěchu. Po letech opět reprezentoval naši školu opravdu výborný dějepisec!

Radek Mikulka