Vyškovský cedník 2016 patří studentkám gymnázia

Ve středu 29.března 2017 proběhlo ve velkém sále Knihovny K. Dvořáčka slavnostní vyhodnocení literární soutěže dětí a mládeže Vyškovska nazvané Vyškovský cedník. Soutěž probíhá ve třech kategoriích. Motto první kategorie  „Čím to je ? “zaujalo 16 mladých autorů. Motto druhé kategorie „Dar“ inspirovalo 27 autorů a pětičlenná porota hodnotila úroveň jejich příspěvků jako dosti vyrovnané. Tématem  třetí kategorie byl citát J. R. R. Tolkiena „Odvaha se nachází  na nepravděpodobných místech“. Soutěžily pouze 3 práce.

Je dobrou tradicí, že do této soutěže se pravidelně zapojují studenti našeho gymnázia a že dosahují těch nejlepších výsledků. I desátý ročník Vyškovského cedníku potěšil, vždyť všechna oceněná místa ve druhé kategorii patřila studentkám naší školy. Veronika Tupá, 7. MB, zvítězila s povídkou Milionové Vánoce. Porota ocenila poutavou zápletku a nečekanou pointu. O tom, že soutěžní práce byly vyrovnané a že porota těžko vybírala ty nejlepší, svědčí udělení dvou druhých míst, a to Monice Kasperové, 3. B, za  povídku Nesnáším bipolární poruchu…je skvělá! a Lucii Tutkové, 3. AK za povídku Andělé mezi námi. Čestné uznání porota přiznala Pavle Dordové, 1. B, za povídku Prázdná mysl.

V první kategorii obsadila druhé místo Jana Dolejšová, 4. KA, s povídkou Opora.

Třetí kategorie je určena soutěžícím nad 20 let. V této kategorii porota udělila Čestné uznání. Máme radost, ze ho dostala naše absolventka a několikanásobná vítězka této literární soutěže Kateřina Orságová. Tentokrát svou práci pojmenovala Říci si sbohem.

Blahopřejeme všem oceněným a přejeme hodně inspirace v jejich literární tvorbě.

Mgr. V. Kubaláková