Mezinárodní projekt Poznejme se navzájem 2016

Mezinárodní projekt Poznejme se navzájem datuje svůj počátek do roku 2006 a navazuje na dlouholeté partnerství měst Vyškov a Michalovce. Do projektu jsou zapojeny dvě partnerské střední školy, a to Gymnázium Pavla Horova v Michalovcích a Gymnázium a SOŠZE Vyškov. Vzájemná setkávání studentů a pedagogů probíhají formou výměnných pobytů. V letošním roce to bylo ve Vyškově.

Pětidenní program projektu, který se zaměřuje na poznávání historie a tradic našich zemí a regionů, byl opět bohatý. Po úvodním večeru ve Vyškově následovaly dva dny věnované prohlídce pamětihodností Prahy, hlavního města ČR.  V rámci dalšího dne projektu vyškovští studenti ukázali svým slovenským kamarádům školu a pokračovali na prohlídku Vyškova, a to i z věže radnice. V průběhu dopoledne byla celá skupina oficiálně přijata jak vedením Gymnázia a SOŠZE Vyškov, tak vedením města Vyškova. Odpoledne účastníci projektu navštívili památná místa slavkovského bojiště.

V den odjezdu bylo možno říci, že cíl projektu byl splněn – studenti společně poznali další místa, historii a tradice, ale především upevnili a prohloubili navázaná přátelství.

Koordinátoři letošního ročníku projektu Jana Kolčářová, Radek Mikulka a Zlatka Zbořilová děkují zúčastněným studentům a jejich rodičům, Gymnáziu Pavla Horova v  Michalovcích, Gymnáziu a SOŠZE Vyškov za podíl na realizaci projektu a městu Vyškov za finanční podporu a těší se na spolupráci i v dalších letech.

Jana Kolčářová – koordinátorka projektu