Krajské kolo CORNY poháru

Již tradičně začátkem roku proběhlo krajské kolo atletické soutěže středních škol CORNY v Břeclavi. Jako každým rokem zde mělo vyškovské gymnázium své zastoupení v kategorii chlapců i dívek.

Už od počátku bylo jasné, že se chlapci budou prát o nejvyšší místa. Po prvních disciplínách měly téměř všechny školy stejný bodový zisk, a tak se dal čekat napínavý souboj až do konce. Jednou ze silných disciplín byl pro chlapce běh na 1500 m, kde nakonec Jan Osolsobě a Dominik Papp vybojovali 2. a 3. místo a posunuli naši školu na první pozici. V následujících disciplínách zvýraznili náskok Eliáš Urban, který suverénně ovládl běh na 400 m, a Jiří Setínský s velice statečným výkonem na stejné trati. Výška hochů taktéž patřila Vyškovským – Dušan Morbitzer s hodně vylepšeným osobním maximem skončil na druhé pozici a Vojtěch Růžek taktéž s velmi dobrým výkonem, který stačil na 3. místo. Závěrečnou tečku tomuto klání dala štafeta na 100, 200, 300, 400 m ve složení Smetana, Osolsobě, Urban, Papp, která výborným výkonem ještě zvýraznila vedení.

I přes protesty druhé školy vybojovalo Gymnázium a SOŠZE Vyškov historický postup do republikového finále, na kterém měl podíl celý tým ve složení: David Šenk, Martin Smetana, Jakub Doležal, Eliáš Urban, Dominik Papp, Jan Osolsobě, Jan Zmrzlý, Jindřich Minařík, Adam Žalud, Dušan Morbitzer, Vojtěch Růžek a Jiří Setínský.

V dívčí soutěži byla konkurence velice silná, ale ani zde jsme se úplně neztratili. Po velmi dobrých výkonech zejména v běhu na 800 m (Natálie Šťastná 5. místo) a skoku vysokém (Tereza Kůsová 5. místo) obsadil Vyškov krásné 6. místo.

Dominik Papp