Obchodní akademie na Labutím jezeru

Studenti obchodní akademie Gymnázia a SOŠZE Vyškov se vzdělávají nejen ekonomicky, ale také kulturně. V průběhu letošního školního roku měli možnost navštívit několik divadelních představení.

Velmi zajímavé a pro nás mnohé zároveň velmi neobvyklé se uskutečnilo dne 9. 6. 2016 v rámci rozšíření znalostí českého jazyka, zejména literatury a hudby. Zhlédli jsme světově proslulý a známý klasický balet ruského hudebního skladatele Petra Iljiče Čajkovského – Labutí jezero.

Pro většinu studentů to bylo první baletní představení, které navštívili. Jde o jedno z nejhranějších novoromantických děl na motivy skandinávské legendy o dívce, která byla proměněna v labuť. Neuvěřitelné výkony baletek s úžasnou choreografií doprovázela nádherná lyrická a melodická hudba orchestru. Všem se tento novoromantický balet moc líbil.

Přestože se tyto kulturní akce odehrávají ve večerních hodinách, v čase osobního volna, je o ně mezi studenty veliký zájem. Proto již nyní plánujeme na následující školní rok další kulturní akce. Tentokrát by se mělo jednat o jiný žánr dramatu, a to muzikál.
 

Lucia Tutková, 2. AK