18. veletrh fiktivních firem

V pátek 12. února 2016 uspořádali studenti 4. ročníku obchodní akademie Gymnázia a SOŠZE Vyškov v rámci výuky integrovaného ekonomického předmětu 18. veletrh fiktivních firem, kde svým spolužákům, učitelům a přítomným hostům předvedli simulaci podnikatelského prostředí v podmínkách tržního hospodářství.

Cílem veletrhu bylo vyzkoušet si obchodní znalosti a dovednosti, formy propagace a oslovování potencionálních zákazníků v českém, anglickém a německém jazyce a přiblížit se tak požadavkům trhu práce. Čtyři roky teorie jsme tak mohli uvést do praxe a nahlédnout pod pokličku chodu firem.

Na veletrhu jsme představili celkem 4 firmy: cukrárnu Gemini, s. r. o., která si připravila ochutnávku sortimentu, svatební agenturu Bohemia weddings, s. r. o., která předvedla ukázku svatebního stolu, PROFI, s. r. o., s ukázkou oblečení pro mažoretky a nakonec firmu Club 23, s. r. o., se širokou škálou obuvi.

Při zahájení byla vyhlášena soutěž O nejlepší firmu, ve které odborná porota hodnotila veřejné představení firmy na pódiu, elektronickou prezentaci, propagační materiály a katalog fiktivních firem. Vyhrála firma Gemini, s. r. o., která kreativním způsobem nabídla své cukrářské výrobky. Firmu Gemini, s. r. o., založily a prezentovaly studentky: Diana Mlčoušková, Monika Machová, Lenka Třísková, Jana Hrnčiříková, Simona Peniaková a Kristýna Maulová. Finanční prostředky na odměnu pro vítěznou firmu byly čerpány z Občanského sdružení Gymnázia Vyškov.

Simona Peniaková, 4. AK