Sportovní den na SOŠce

Ve středu ráno 16. 9. 2015 se studenti 1. – 4. ročníků oborů obchodní akademie, zdravotnické lyceum, zdravotnický asistent a agropodnikání  rádi dostavili do školy téměř v plném počtu. Nečekalo je totiž běžné usednutí do lavic a zkoušení, ale některé z nich měření fyzických sil a ostatní – fandění spolužákům.

Vše se odehrávalo na hřišti u Sokolského domu. Sluníčko už od rána svítilo, bylo příjemné teplo, krásný podzimní den jako namalovaný.  A tak se studenti pod vedením zkušených pedagogů /a někteří se projevili jako praví profesionálové/ opravdu snažili jak v běžeckých disciplínách /60 m, 100 m, 800 m, 1 500 m a štafeta/, tak i ve skoku dalekém, skoku vysokém a vrhu koulí.

Čas rychle ubíhal – výkony se zaznamenávaly, hlasivky z povzbuzování namáhaly, svačiny byly snědeny, zkrátka atmosféra byla skvělá. Nešlo o to vyhrát, ale zúčastnit se, pobýt na čerstvém vzduchu, rozhýbat tělo, vidět se s kamarády a podpořit je v jejich úsilí, poklábosit s nimi. A to se určitě povedlo.

Ti nejlepší byli za své výkony po zásluze odměněni drobnými cenami a největší odměnou pro nás pro všechny byl bezva strávený krásný slunečný podzimní den.

Studenti gymnázia a SOŠZE.