Naše asistentky jsou certifikované „VÝZKUMNÉ SESTRY V AKCI“

Poslední dubnový víkend se žákyně třídy 3. ZA Lada Ruferová, Sára Rieglová, Adéla Navrátilová
a Denisa Maxiánová zúčastnily vzdělávací akce „Výzkumná sestra v akci“ ve Fakultní nemocnici
u sv. Anny v Brně. Do výukového programu, který byl určen pro středoškoláky a vysokoškoláky, byly vybrány na základě jejich zaslaných CV a motivačních dopisů.

Studentky měly možnost poslechnout si spoustu zajímavých přednášek, jako např. Jak zaujmout životopisem v 5 vteřinách, Farmakologie nebo Výzkumná sestra jako důležitý člen výzkumného týmu. Žákyně nejvíce zaujala přednáška O poruchách spánku a následná návštěva spánkové laboratoře. Pacienti jsou do této laboratoře přijímáni s poruchami spánku. Pokoje jsou hotelového typu, každý klient je na pokoji sám a k dispozici má své vlastní WC, svou sprchu, televizi a spoustu dalších věcí. Pacient je po celou noc monitorován kamerovým a zvukovým systémem. Sestra celou noc sleduje pacienta a hodnotí jeho spánek. Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně je jediná v ČR, která vyhodnotí výsledky spánku hned do druhého dne.

Na konci akce byly naše asistentky odměněny nejen certifikáty o úspěšném absolvování ICRC semináře klinického výzkumu, ale také dobrým pocitem ze zvládnutých závěrečných výstupů.