Krajská soutěž v grafických disciplínách v Bučovicích 2015

Dne 24. 3. 2015 se do Bučovic sjeli písaři z celého Jihomoravského kraje na soutěž v grafických disciplínách. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích, a to: psaní na 10 minut, Wordprocessing, záznam mluveného slova a korektura textu. Naše škola měla své zástupce v opisu na 10 minut a v kategorii Wordprocessing.

Největší konkurence byla již tradičně v písařské kategorii, tedy v opisu na 10 minut. Z našich zástupců se nejlépe umístila Monika Machová (3. AK), která skončila na 29. místě s výkonem 2 794 hrubých úhozů. Její umístění by bylo výrazně lepší, kdyby neudělala 9 chyb, které se při soutěži penalizují 50 úhozy za chybu.

Do kategorie Wordprocessing bylo přihlášeno 12 soutěžících. S úpravou textu podle zadání si nejlépe ze všech soutěžících poradila naše studentka Martina Ryšánková (6. XB) z gymnázia a stala se vítězkou této kategorie. Na pěkném 5. místě skončila studentka našeho gymnázia Barbora Plhalová (7. MB).

Příští rok se tato tradiční soutěž bude konat ve Veselí nad Moravou a věřím, že opět budeme mít „svá želízka v ohni“.  Soutěžícím děkuji za účast a blahopřeji k umístění.

Ing. Drahomíra Hýžová