Studenti školy na Halovém mistrovství ČR dorostu a juniorů v atletice

Ve dnech 28. 2. – 1. 3. 2015 proběhlo Halové mistrovství ČR v atletice. Opět zde bojovali žáci naší školy. Všem za jejich výsledky blahopřejeme!

Eliáš Urban je vicemistrem ČR v atletice

2. místo – skok daleký (629 cm)

4. místo – skok vysoký (174 cm)

3. místo – štafeta 4 x 300 m
            Organizátory nešťastně koncipovaný časový pořad Eliášovi bohužel nedovolil bojovat o medaile v obou svých královských disciplínách (skoku dalekém a běhu na 300 m), protože obě tyto disciplíny na šampionátu probíhaly ve stejném čase. Vsadil tedy na skok daleký. O tom, že tato volba byla správná, svědčí stříbrná medaile za skok v délce 629 cm a titul vicemistra ČR (přitom před posledním skokem Eliáš dokonce kraloval průběžnému pořadí). Okamžitě po skončení tohoto vyčerpávajícího závodu nastoupil náš student do výškařského sektoru, i přes značnou únavu se mu podařilo zdolat výšku 174 cm a získat tak nepopulární „bramborovou“ medaili. O dalších 30 minut později pak předvedl strhující běh jako finišman štafety na 4 x 300 m a vybojoval tak další medaili – tentokrát bronzovou.

            S ohledem na dosažené výsledky byl Eliáš vybrán, aby 5. března reprezentoval v pražské O2 aréně Jihomoravský kraj ve štafetě českých sprinterských nadějí, která symbolicky zahájí Halové Mistrovství Evropy v atletice.

 

Eva Šenková s bramborovou medailí

4. místo – skok o tyči (305 cm)

11. místo – skok do výšky (161 cm)
           
Vynikající výkon, po zdravotních peripetiích posledních týdnů, katapultoval vyškovskou skokanskou jedničku mezi „třímetrové“ závodnice ve skoku o tyči. A nejen to, jde o nové historické maximum mezi vyškovskými skokankami o tyči. Pouze o horší zápis skončila Eva Šenková na bramborové pozici.

            Hlavní a výstavní disciplína Evy Šenkové, skok do výšky,  přinesla zdařilé výkony a po určité době opět překonání hranice sto šedesáti centimetrů. Ve velice kvalitním startovním poli tento výkon stačil na umístění hned za první desítkou závodnic.

Dalšími reprezentanty jsou také:

Jan Osolsobě
9. místo – běh na 1500 m (4:30,57 min.)

13. místo – běh na 3000 m (10:01,76 min.)

            „Snad jsem měl začít dřív,“ znělo hned po doběhu z úst vyškovského běžce, měl tím na mysli stupňovaný finiš, který vyplynul z pomalu rozběhnutého závodu. Tak jak to v těchto případech bývá, závěrečné mílařské peklo provede postupné důkladné třídění velmi početného, ale hlavně kvalitního startovního pole. V tomto dlouhém stupňovaném finiši Jan nepropadl, první desítka startovního pole je odměnou za vydřený víkend v pražské Stromovce. „Neběhá se mi v této hale dobře, ani dýchání nebylo ideální, především na trojce, na patnáctistovce to bylo lepší“, hodnotil své vystoupení Jan Osolsobě.

Denisa Hubáčková
10. místo – skok o tyči (260 cm)
            Denisa předvedla výkon, který umí. Tentokrát se nepodařila „nádstavba“, kterou se na domácí šampionát nominovala, nicméně 10. místo na MČR není k zahození a další zkušenosti jsou k nezaplacení! „Myslím, že mám na víc,“ vystihla situaci Denisa. Takže „vydržet a makat“ by mělo být motivem pro tuto již tradiční účastnici domácích mistrovských tyčkařských klání.

Karolína Jelínková
13. místo – běh na 1500 m (5:14,86 min.)
           
První start na „gigantu“ dal Karolíně především možnost nahlédnout do světa té větší atletiky. Zhostila se této možnosti se ctí. Rovnocenný boj s ostřílenými soupeřkami proměnila ve výkon, který je především příslibem do budoucna.!

Václav Schýbal
14. místo – skok o tyči (345 cm)
           
Těžká situace v tyčkařském sektoru pro vyškovský tyčkařský talent. Soupeři zvučných jmen a úctyhodných výkonů! Kolena se však z toho Václavovi neroztřepala, což je dobře.