2.B jede do Vídně!

Všechno to začalo tím, že nám jednoho normálního a naprosto běžného dopoledne řekl náš pan učitel informatiky, že nás zaregistroval do soutěže EdTrans PREZI. „Projekt EdTrans organizuje Evropská kancelář školní rady města Vídeň a partnerské organizace v Česku a na Slovensku a jeho cílem je podpořit konkurenceschopnost zúčastněných regionů pomocí vzdělávání a inovací.“ (Citace z oficiálních stránek soutěže.)

Naším úkolem bylo vytvořit prezentaci na téma „Dream jobs around the world“ aneb „Vysněná povolání“. Podrobně jsme v naší online prezentaci rozpracovali tři naše vysněná povolání: fotbalista, zubař a hráč kulečníku. Po odeslání naší soutěžní prezentace se strhla lítá bitva, bili jsme se do posledního muže a nakonec jsme z boje s tvrdou konkurencí vyšli jako vítězové.

Hlavní výhra byl celodenní výlet do Vídně, a tak jsme ve středu 19. 11. 2014 hrdě mrzli ráno před šestou před budovou gymnázia a čekali na autobus do Vídně. Celým dnem nás provázeli dva překladatelé a více různých průvodců. Náš program vypadal následovně: prohlídka města s profesionálním průvodcem, návštěva katakomb pod Stephansdomem s dalším průvodcem, oběd, prohlídka Věže bláznů, kde nám průvodce dělaly dvě (pochopitelně německy mluvící) studentky medicíny. Dále pak návštěva Prateru s jízdou na obřím kole (škoda jen, že drtivá většina ostatních atrakcí byla zavřená, až na autodrom, na který jsme těsně před odjezdem podnikli útok). Z Vídně jsme odjížděli v 17:00, u gymnázia jsme vystoupili krátce po osmé. Výlet se nám všem líbil, naše tvrdá práce se vyplatila. Ale co bylo ze všeho nejlepší? Že nám stačilo udělat si „selfíčko“ s modrou vlajkou a veškeré výdaje hradila EU. Takže ano, stálo to za to.

 

Karin Václavíková, 2.B