Z loňské brambory letos bedna

Jako blesk z čistého nebe se nám v loňské sezóně vyhoupl do čela celostátních tabulek v uměleckém přednesu student vyškovského gymnázia Dalimil Ševčík. Jeho druhá sezóna tak již byla ve znamení obhajob a potvrzování výkonnosti. A Dalimil dokazuje, že loňské výsledky nebyly jen dílem náhody.

V červnu získal čestné uznání na Wolkerově Prostějově a tím se nominoval do mezinárodního klání ve Valašském Meziříčí, kde své síly každoročně změří česká a slovenská recitátorská špička. Tentokrát Dalimil neponechal nic náhodě a tvrdě zapracoval na přípravě (3×50 metrů prózy – F. M. Dostojevský – Bratři Karamazovi (36 b.) a skok přes poezii – Jiří Orten – První elegie (34 b.)). Na bodech je vidět, jak šel na place štěstíčku naproti a tentokrát z toho byla ta vytoužená bedna. Dělená třetí příčka sice ještě není absolutní vítězství, ale je zde vidět progres a také do dalších sezón se můžeme těšit, že se Dalimil bude vracet ověnčen dalšími, třeba i cennějšími kovy. Je vidět, že když do toho dá člověk srdíčko, neztratí se ani mezi staršími a mnohem zkušenějšími matadory tohoto neprávem opomíjeného nesportovního odvětví.

Nabízí se tedy otázka: „Kdy vznikne literární fanclub Dalimila Ševčíka, jehož členové by na základě své četby nabízeli našemu borci lyrické či epické, poetické či prozaické podněty k jeho dalším kláním?