První ročník charitativní akce „Běháme srdcem“ – „Lauf mit Herz“

Díky nadšení pedagogů, žáků, rodičů a přátel Gymnázia a Střední odborné školy zdravotnické a ekonomické ve Vyškově, za finanční podpory nadace Tři brány a města Vyškova se v pátek 16. 5. 2014 od 17:00 do 18:00 hodin na sportovním stadionu města uskutečnil 1. ročník charitativní akce „Běháme srdcem“ – „Lauf mit Herz“. Akce probíhala časově synchronizovaně ve Vyškově a v Döbelnu. Prostřednictvím internetového videospojení mohli zájemci ve Vyškově on-line sledovat dění v Döbelnu a naopak.

Projekt vznikl ve spolupráci Gymnázia a SOŠZE Vyškov a partnerského Lessing Gymnázia Döbeln, města Vyškov a partnerského města Döbeln. Během výměnného studijního pobytu v Döbelnu bylo naší škole nabídnuto partnerským gymnáziem, abychom se zapojili do charitativního projektu zaměřeného na pomoc onkologicky nemocným dětem, který v Döbelnu pořádají již čtrnáctým rokem. Jedná se o nesoutěžní charitativní akci, během níž se střídají tříčlenná družstva v jednohodinovém běhu. Každý běžec má svého sponzora, jenž věnuje libovolnou finanční částku na Nadační fond dětské onkologie Krtek při Fakultní dětské nemocnici Brno.

Gymnázium a SOŠZE Vyškov, MěÚ Vyškov, nadace Tři brány, Atletický klub AHA Vyškov, Nadační fond dětské onkologie Krtek chtějí poděkovat všem běžcům a jejich sponzorům. V průběhu akce bylo vybráno celkem 41 520,- Kč. Symbolický šek na výše uvedenou částku byl slavnostně předán ředitelce nadačního fondu Krtek na závěr charitativního běhu.

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další ročník.

Iveta Höferová, Gymnázium a SOŠZE Vyškov

Fotografie z aakce najdete v albu www2.gykovy.cz/drupal2014/cs/fotoalbum/behame-srdcem