Hochzillertal 2013

Vše začalo 16.12. 2013. Tento den se v 6 hodin ráno vyjíždělo z Vyškova od nemocnice. Cesta byla dlouhá, ale dorazili jsme v pořádku. Kolem druhé hodiny jsme dojeli na Hochzillertal. Nahoru jsme vyjeli kabinou a ubytovali se. V šest hodin byla večeře a poté jsme se sešli ve společenské místnosti. Učitelé nám řekli základní věci o chování na sjezdovkách. Žádná hra nebyla. Ve 22:00 jsme šli spát.

První den výcviku se lišil od ostatních. Ráno byla snídaně a v 9:00 jsme šli na svah. Nejdříve jsme se rozdělovali do tří skupin. Odpoledne ve 12:00 hodin byl oběd v restauraci. Poté následoval polední klid do 14:00. I odpoledne se lyžovalo 2 hodiny. Po výcviku byla opět chvilka na odpočinek, v 18:00 byla večeře a pak večerní program. Ten měli na starost holky a kluci z jiných tříd. Hráli jsme různé hry a potom následovala večerka v deset.

18.12. 2013. Tento den začínal stejně jako ten předtím, ale s jedním rozdílem – dopoledne jsme už jezdili ve svých skupinkách. Učitelé se nám měnili. Do čtyř hodin jsme lyžovali. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Vše se zase opakovalo, ale opět byla jiná přednáška a zábava a následovala tradiční večerka.

19.12. 2013. Třetí den je vždy kritický. Toto dopoledne se družstva spojila. Kromě trojky. Jezdili jsme celkem prudké svahy. Odpoledne bylo odpočinkové. Večer byla jen přednáška a hry.

20.12. 2013. Byl to předposlední den lyžování. Všichni si to užívali, jak nejvíce to šlo. Odpoledne jsme šli do restaurace, kde jsme si dali čokoládu. Restaurace byla nahoře na svahu, takže tam byl krásný výhled na hory. Odjížděli jsme skoro za tmy a poté nás čekala opět večeře, přednáška a večerní program. Tento večerní program byl výjimečný. Chystala ho Terezka. Byla diskotéka, protože to byl poslední večer. Začalo se hrou. Museli jsme na kousku papíru novin stát co nejdéle – ve dvojici. Tato hra byla velmi namáhavá. Hry byly prokládány jak disco tanci, tak pomalými tanci. Pak nás Terezka s Dankou naučily nový tanec – MADAGASKAR.  Pro velký úspěch jsme na závěr hráli opět hru s novinami. Kolem 23:00 byla večerka.

21.12. 2013. Dopoledne jsme se ve skupinkách rozdělili na ještě menší skupinky. Tak jsme jezdili celé dopoledne. Odpoledne se jezdilo jen chvilku, protože kolem druhé až třetí hodiny jsme museli být sbaleni. O půl 4 jsme nasedli opět do kabinek, které nás svezly dolů. Šli jsme si nakoupit do obchodu a jeli jsme.

22.12. 2013 jsme kolem jedné hodiny přijeli do Vyškova. Všichni  jsme se vrátili  v pořádku. Vylyžovaní a spokojení.