Charitativní projekt ČTENÍ POMÁHÁ

Již druhým rokem se studenti třídy 4. AK  zúčastnili charitativního projektu s názvem Čtení pomáhá. Projekt je založen na znalostech povinné školní četby. Studenti si nejen procvičují své znalosti k maturitě, ale i pomáhají dobré věci.

Odbornou porotu této akce tvoří známé osobnosti – Zdeněk Svěrák, Marek Eben, Alena Ježková, Jiří Dědeček a zástupci partnerů projektu.

Minulý rok, který byl tím prvním, se přihlásilo k projektu více než 90 tisíc žáků z celé České republiky.

Po svém přihlášení, kde každý žák uvede svůj ročník, musí zodpovědět čtyři otázky na vybranou knihu ve své kategorii. Po úspěšném zodpovězení otázek získá kredit – 50 korun, které přiřadí určitému projektu. Je možné vybrat libovolnou nabízenou charitu a přispět například na vybavení nemocnic, pomoc vozíčkářům nebo nevidomým.

Studenti třídy 4. AK se nemusí stydět za svoje velmi dobré znalosti v oblasti literatury a pomoc této věci. Zvláště nyní před vánocemi, kdy se každý snaží obdarovat své blízké pěkným dárkem, je vhodné myslet i na ty, kteří naši pomoc nezbytně potřebují.

I vy ostatní můžete svými znalostmi přispět na dobrou věc. Stačí, když navštívíte stránky www.ctenipomaha.cz a úspěšně zvládnete daný test. I vy tak můžete pomoci a alespoň částečně zjednodušit život těm, kteří to v životě nemají vůbec lehké.

Zdeňka Formánková, 4.AK

Nezařazené