Třeťáci v Praze

Ve dnech 24. a 25. září 2018 se vypravili studenti 3. B  na exkurzi do hlavního města Prahy. I přes nepříznivé podmínky, jako bylo špatné počasí a komplikace s dopravou, jsme zvládli projít spoustu pražských ulic a známých míst. Navštívili jsme Pražský hrad, Karlův most, Zlatou uličku, katedrálu sv. Víta, Památník heydrichiády a mnoho dalších pozoruhodných památek, které jsme měli možnost zhlédnout i s komentářem zkušeného průvodce. Mnoho významných pamětihodností jsme mohli vidět znovu při hodinové projížďce lodí, jen z jiné perspektivy.

Nenavštívili jsme jen historická místa, ale setkali jsme se i s ukázkami novodobého umění. Nezapomenutelná pro nás byla Lennonova zeď nebo ostrov Kampa, právem nazývaný ,,pražské Benátky“. Netradičním pro nás bylo i ubytování, noc jsme totiž strávili v kapucínském klášteře.

Před ukončením našeho výletu jsme se setkali také s mnoha známými osobnostmi současnosti a minulosti v podobě voskových figurín. Na své si přišli během naší exkurze i shopaholici, kteří přivítali možnost navštívit zdejší nákupní centra. Třešničkou na dortu byl pro mnohé naše spolužáky pravý český trdelník.

Na exkurzi do velkoměsta budeme určitě dlouho vzpomínat prostřednictvím našich fotografií a zážitků!

Markéta Paludová a Klára Dobešová, 3.B