Setkání s absolventy

V pravé poledne dne 29. ledna měli zájemci z maturitních ročníků možnost zúčastnit se neformální besedy s absolventy našeho gymnázia, kteří nyní studují v prvních ročnících různých vysokých škol.

Po zahájení společného setkání nám jednotliví studenti sdělili své poznatky nejen  o   výběru vysokoškolského oboru a přijímacích zkouškách, ale také o samotném průběhu studia. Nejvíce nám přiblížili prostředí brněnských a olomouckých univerzit, avšak našla se  i výjimka z Prahy. Myslím si, že jsme se dozvěděli spoustu užitečných informací, které se nám určitě budou hodit. Jakmile dozněla poslední slova z úst vysokoškoláků, dostali jsme dostatečný prostor na dotazy. Besedu provázela velmi příjemná a přátelská atmosféra, a to především díky čerstvým a spokojeným vysokoškolákům, kteří za námi přijeli a ochotně se s námi podělili o své zážitky.

Jsem velmi ráda, že jsem byla součástí organizačního týmu paní učitelky Hrachovinové, a mohla se tak zúčastnit akce, díky které jsem nahlédla do života vysokoškolských studentů.

Lucie Holubová, 7.MA